Hvorfor vælge luftfortelt fremfor klassisk fortelt med stænger?

Den helt store fordel ved et Kampa luftfortelt er at det er utrolig nemt at stille op. De fleste campister kender til at bruge meget lang tid på at få opstillet metalstængerne i det klassiske fortelt. Det kan føles som et større puslespil overhovedet at få overblik over stængerne - og problemerne bliver ikke mindre når det hele skal samles. Og så tager det bare lag tid at stille et klassiske fortelt med stænger op.

Med et luftfortelt er det en helt anden sag.

Et almindeligt luftfortelt kan stilles op på 15-20 minutter. Når luftteltet er pakket ud og kørt i skinnen på campingvognen, så skal det blot pløkkes, pumpes op og så pløkkes færdigt. nemmere bliver det ikke. Selve oppumpningen kan skal med den manuelle håndpumpe, og det tager ikke voldsomt lang tid. Ønsker man ikke motionen i forbindelse med oppumpningen, så kan man investere i en elektrisk pumpe, hvor man blot skal indstille det ønskede tryk, og så klarer pumpen resten. Så skal man bare vente de minutter det tager for den elektriske pumpe at klare arbejdet.

Luftkanalerne i et luftfortelt er utrolig kraftige, og designet til at klare et tryk som er væsentligt højere end det som de normal skal pumpes op til. Det betyder at luftkanalerne kan klare det, hvis temperaturen i sommervejret stiger, hvilken får luften i kanalerne til at udvide sig. Dette klarer luftkanalerne uden problemer, og hvis man ønsker det kan man lukke en smule luft ud når det er ekstra varmt, bare for en sikkerheds skyld.

Luftforteltet egner sig perfekt som rejsetelt. Netop fordi det er så nemt og hurtigt at stille op og tage ned, så egner det sig perfekt til at man som campist ofte er på farten. Luftforteltet er ofteste væsenligt lettere end et klassisk fortelt med stænger, da luftkanalerne jo ikke vejer noget af betydning, da de jo er fyldt med luft. Dog kan et luftfortelt også sagtens bruges til camping i længere perioder på samme sted.

 Stabiliteten på luftforteltene er også forbløffende stor. Man kunne tro at et luftfortelt ville være skrøbeligt i blæsevejr, men luiftkanalerne er så kraftige og robust at de faktisk er næsten lige så hår, når de er pumpet op, som stænger. Luftkanalerne kan sagtens klare et godt blæsevejr, og skulle blæsevejret få overtaget, så kan luftkanaler jo hverken knækkes eller bøjes. De bliver oftest bare trykket ned, så man bare lige kan trække det  på plads igen, og så står det som det gjorde inden det blæste.

Skulle uheldet være ude, og en luftkananl punkterer, så kan den enten udskiftes helt, eller lappes. Ønsker man at udskifte slangen helt, så kan man isolere den rampe slange fra de andre, og tage den ud og få den byttet. Selvom en slange mangler, så vil teltet i de fleste tilfælde stadig kunne stå oprejst, og blive brugt som normalt. Alternativt, så kan man lappe luftkanalen. Man kan tilkøbe lappegrej, og så lapper man bare luftslangern på samme måde som en cykelslangen, og så kan man bruge slangen igen i løbet af kort tid.

Så alt i alt er der utrolig mange ting, som taler for at vælge et luftfortelt til sin campingferie. Luftfortelte fås i så mange størrelser og modeller, at der helt sikkert er noget for en hver smag og pengepung.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så er det altid velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre på telefon 61 70 50 15 eller du kan skrive til os her.